*****MITEN TÄHTIARTISTI LAULU-KILPAILU ETENEE

Miten kilpilussa edetään

Alkukilpailussa tapahtuu ( karaokepohjainen ):
Alkukilpailu on avoin kaikille 18v. täyttäneille kilpailijoille.
Ilmoittautuminen tapahtuu ravintolassa paikanpäällä.
Alkukilpailussa ( karaokepohjainen ) lauletaan ensin ns. äänenavaus kierros jota ei arvostella eikä kuvata. Äänenavauskappale voi olla sama kuin ensimmäisen kierroksen kilpailukappalleesi, jolloin varmistat että kyseinen sovitus on haluamasi versio.
Kuvaamme myös alkukilpailun kilpailukappaleet ja teemme siitä tuomaristollemme DVD version, jotta tuomaristomme näkee jokaisen kilpailusuorituksen alusta loppuun DVD pohjaisena.
Alkukilpailuissa jaetaan jokaiselle ravintolassa olevalle yksi äänestyslappu jolla voi äänestää yhtä mies-kilpailijaa ja yhtä nais-kilpailijaa.
Jokaisesta sarjasta pääsee yksi kilpailija yleisön-äänillä suoraan aluefinaaliin.

ALUEFINAALI ( karaokepohjainen ): Kilpailusuoritukset kuvataan www.tahtiartisti.fi kotisivuille ja video-spotit ovat nähtävillä ja voit myös äänestää omia suosikkejasi.
Nämä videot lähetetään tuomaristolle arviointia varten.

Jos haluat kilpailusuorituksestasi DVD:n niin voit tilata sen paikanpäällä 12 € hintaan
ja lähetämme DVD-videosi sinulle postitse.
Oman laulusuorituksen DVD versio auttaa kilpailijaa itseään analysoimaan omaa laulusuoritustaan ja toimii siten eräänlaisena ”opetusmateriaalina” jatkoa ajatellen.

Semifinaali ( Tähtiartisti-orkesteri ):
Aluefinaalista edetään tähtiartisti semifinaaliin joka on mielenkiintoinen kaksipäiväinen kilpailuviikonloppu-tapahtuma.

Perjantaina kilpailijat käyvät kenraaliharjoituksessa laulamassa kilpailukappaleensa nelimiehisen tähtiartisti-orkesterin säestyksellä lauantai-illan ravintolaesitystä varten.
Perjantaina kilpailijat käyvät myös studio-osiossa kukin vuorollaan. Studio-osio menee tuomaristolle arvioitavaksi ja jokainen kilpailija saa studio-osiosta omat tuomariston pisteet.
Studiossa on karaokelaitteet yhdistettynä studiolaitteisiin jolloin kilpailija kuulee tarkasti äänensä korvakuulokkeista ja laulaa studio kondensaattosri-mikrofoniin jolloin pieninkin yksityiskohta tulee esille. (sanat kuten karaokessa)
Studiolaulun aikana laulaja kuulee kokoajan karaoketaustan korviinsa, mutta
studioväki nauhoittaa kappaleen siten että osassa kappaletta häivytetään taustamusiikki kokonaan ja studiossa kuuluu ainoastaan laulajan ääni eikä muuta.
Studio-osio saattaa kuulostaa vaikealta mutta asia on kylläkin toisinpäin, nyt laulaja kuulee selvästi taustamusiikin ja oman äänensä jolloin laulusuoritus tarkentuu. Moni onkin studiosta lähtiessään sanonut että olipa mielenkiintoinen kokemus.

Lauantaina semifinaalistit laulavat omat kilpailukappaleensa ravintolayleisölle tähtiartistiorkesterin säestämänä.
Kilpailusuoritukset kuvataan www.tahtiartisti.fi kotisivuille ja video-spotit ovat nähtävillä ja voit myös äänestää omia suosikkejasi.
Nämä videot lähetetään tuomaristolle arviointia varten.

Tähtiartisti 2016 laulukilpailun finaali ( tähtiartisti-orkesterin säestämä ):
Perjantaina on varsinainen finaali ja lauantaina kilpailu huipentuu jännittävään superfinaaliin.
Härmän Kylpylässä 17 .- 18. 2. 2017 odottaa sarjojensa voittajia levytys-sopimukset, voittopokaalit sekä Tähtiartisti kuninkaallisten tittelit.
Myös toiseksi kolmanneksi ja neljänneksi tulleet palkitaan pokalein ja kylpylän lahjakortein.